martie 2013 - Lucica Radu

vineri, 15 martie 2013

"Confesiuni" de Jodie Rhodes


"Confesiuni" de Jodie Rhodes este cea de a doua carte din campania vALLuntar pe care am citit-o. Scriu pe fuga aceste randuri, pentru ca nu vreau sa pierd sansa de a mai planta cel putin un copac in aceasta campanie. Asa ca, nu ezitati sa comentati! :)

"Confesiuni" este o carte de suflet, o biografie, un stil aparte, o viata spusa in cateva pagini. Iubesc biografiile si jurnalul, sunt stilurile de scris cele mai apropiate de sufletul meu.

Cartea prezinta o viata zbuciumata fara sens, cu multe intrigi si lupte interioare ale autoarei. Copilaria mai putin fericita s-a reflectat in viata ei de adult, aduncadu-i multe necazuri si neimpliniri. "Confesiuni" este o carte pe care trebuie sa o citesti cu mintea deschisa si cu sufletul deschis la problemele autoarei. Nu este de judecat, nu este de compatimit, fiecare isi alege un drum, unii il aleg mai drept, altii il aleg serpuit dar il indreapta pe parcurs...iar altii raman cu drumul lor serpuit.

Jodie, in incercarea ei de a-si face familia pe care nu avut-o niciodata, a dat mai mereu din lac in put! A avut doar relatii cu barbati insurati si a facut un copil cu un barbat pe care nu l-a iubit suficient...Un amalgam de sentimente in 270 de pagini, o carte pe care merita sa o cititi, sa o intelegeti si sa incercati sa invatati din greselile lui Jodie.

Pe coperta cartii, figurează urmatorul paragraf care sper sa va inspire sa cumparati si sa cititi aceasta carte:
 „Am crescut într-o casă în care iubirea lipsea. Nici eu, nici fratele meu, n-am fost vreodată sărutaţi sau îmbrăţişaţi. Pe părinţii mei îi îngrozea faptul că eram bună la învăţătură, căci se temeau să nu devin o tocilară, o paria. Căsătoria lor a fost un dezastru şi au ajuns amândoi alcoolici. (…) Într-un fel, ar trebui să le mulţumesc, pentru că dacă ar fi fost nişte părinţi buni, probabil că n-aş fi devenit scriitoare. Aşa, am avut material de lucru din plin. Două dintre romanele mele au fost publicate, iar cel de-al doilea, Winners and Losers, a ajuns pe lista de bestselleruri a L.A. Times în prima săptămână de la apariţie. Am ocupat posturi de conducere în agenţii publicitare din patru oraşe. Vreme de câţiva ani, am lucrat în industria de film. Însă când am devenit agent literar, nu numai că mi s-a schimbat radical viaţa, dar m-am schimbat şi eu. Confesiunile reprezintă drumul pe care l-am avut de parcurs până aici – unul lung şi plin de peripeţii.“-  Jodie Rhodes
Recenzia face parte din campania vALLuntar initiata de Grupul Editorial ALL, cu sprijinul ROMSILVA,  fiecare comentariu pe care il lasati poate contribui la plantarea unui copac!
La fiecare recenzie facuta care aduna 15 comentarii editura va planta un copac, iar restul de comentarii se aduna cu celelalte care sunt in plus pe alte bloguri si la 20 de comentarii se va mai planta un copac. Va invit deci sa lasati un comentariu, ca sa ajutam la oxigenarea aerului pe care il respiram. 

Va plac cartile de tip jurnal, autobiografice? Ce alte carti de acest gen ati mai citit?

duminică, 10 martie 2013

Sanctus - Simon Toyne


Campania #vALLuntar anul acesta m-a prins in criza de timp dar totusi cu dorinta de a citi si de a ajuta prin aceasta recenzie la plantarea unor copaci. Pentru prima recenzie a campaniei am ales Sanctus de Simon Toyne, o carte in jurul careia s-a facut multa valva si pe care mi-am dorit sa o citesc.

Recunosc, ca imi place misterul si chiar secretele ascunse ale religiei, astfel ca Sanctus a venit in intampinarea setei mele de cunoastere. Poate si faptul ca peste putin timp voi pleca in Turcia am savurat cartea cu o mai mare placere....nu ca m-as duce sa dezleg eu vreun mister pe acolo, ci pur si simplu pentru ca ma fascineaza tot ceea ce ascunde un secret si o istorie bogata.

Povestea din spatele Sanctus te poate duce cu gandul la romanele lui Dan Brown, dar totusi scriitura este cu totul alta, personajele sunt frumos conturate si chiar daca inceputul cartii este prea lent si prea descriptiv pentru gustul meu, o data ce intri in actiunea romanului nu vei mai vrea sa dai jos cartea din mana. Si, contrar stilului lui Dan Brown, Toyne nu te lasa sa iti imaginezi tu finalul povestii ci iti dezvaluie la final secretul pe care l-a urmarit de-a lungul celor peste 400 de pagini.

Cartea este un thriler religios plin de secrete si cu o actiune care te tine cu sufletul la gura. Pentru cei pasionati de enigme, religie, conspiratii sau fantasy cartea este o escapada interesanta din cotidian.

Stiti ca nu o sa va povestesc cartea, nu este stilul meu :). Eu incerc sa va atrag si pe voi in mirajul acestei lumi a cartilor interesante, eu va dau cateva frimituri pentru a va face pofta de a citi si de a cauta raspunsuri ascunse in paginile cartii.

Astfel, ramane sa va mai spun ca aceasta este doar prima carte dintr-o trilogie, dar nu va speriati, autorul nu a lasat actiuni suspendate sau conflicte neterminate. Oricum, la Editura All puteti gasi si a doua carte a trilogiei - Cheia. O asteptam si pe cea de a treia in curand :).

In caz ca nu v-am starnit inca curiozitatea pentru Sanctus, va invit sa urmariti si trailer-ul cartii mai jos:


Daca sunteti curiosi sa aflati mai multe despre autor, gasiti un interviu frumos structurat de Ruxandra, aici.


Recenzia face parte din campania vALLuntar initiata de Grupul Editorial ALL, cu sprijinul ROMSILVA,  fiecare comentariu pe care il lasati poate contribui la plantarea unui copac!
La fiecare recenzie facuta care aduna 15 comentarii editura va planta un copac, iar restul de comentarii se aduna cu celelalte care sunt in plus pe alte bloguri si la 20 de comentarii se va mai planta un copac. Va invit deci sa lasati un comentariu, ca sa ajutam la oxigenarea aerului pe care il respiram.
Voi sunteti atrasi de un astfel de roman, thriller religios? Mistere, calugari, secrete ascunse ale religiei?

@templatesyard