Ziua Sigurantei pe Internet - Lucica Radu

marți, 5 februarie 2013

Ziua Sigurantei pe Internet


Astazi, sarbatorim alaturi de intreaga Europa si bineinteles de cei care promoveaza siguranta pe internet in Romania - Safernet.ro - Ziua Sigurantei pe Internet.

De ce trebuie sa ne pazim atat pe noi cat si pe copiii nostri de capcanele internetului?! Pai am sa va las cateva cifre statistice ce ar trebui sa va ajute sa va raspundeti singuri la aceasta intrebare :).
  • 30% dintre copiii europeni cu varsta între 9 şi 16 ani care folosesc Internetul au comunicat online cu cineva pe care nu l-au întâlnit direct. 
  • Navigand pe internet, copilul vostru se poate confrunta cu diverse situaţii periculoase sau stânjenitoare. Patru din cinci adolescenţi accesează în mod regulat fotografii şi filme pentru adulţi prin intermediul calculatorului sau mediului online. 
  •  Aproape 60% din totalul de conţinut blocat pe internet cu ajutorul softului de control parental reprezintă pagini de reţele sociale şi site-uri cu conţinut explicit, relevă un studiu realizat de Bitdefender anul trecut. 
  •  57% dintre părinţii din România folosesc internetul prin comparaţie cu 70% dintre copiii din România care folosesc Internetul; numărul fetelor care accesează internetul este mai mare decât al băieţilor (76% fete, 74% băieţi); utilizarea internetului creste o dată cu grupa de vârstă; 9 din 10 copii care accesează internetul fac acest lucru de acasa.  
  • 32% dintre adolescenţi au accesat site-uri care promovează violenţa extremă şi ura rasială; 20% dintre adolescenţi au fost victimele hărţuirii şi amenintărilor pe internet.
Si cred ca lista ar mai putea continua din pacate. Pentru ca toate aceste lucruri sa nu se intample luati masuri de protectie: instalati programe de parenting control pe calculatorul copilului, discutati cu acesta toate aceste aspecte pentru a stii de ce sa se fereasca pe viitor. Comunicarea este cea mai importanta!

Nu stati cu mainile in san si raportati orice problema ilegala pe internet! Puteti gasi aici o lista cu ceea ce puteti raporta si cum sa facei acest lucru.

Navigati in siguranta! :)

Sursa foto o gasiti aici.


Niciun comentariu:

@templatesyard