Nu ratati trei evenimente importante de marketing la inceput de primavara! - Lucica Radu

marți, 19 februarie 2013

Nu ratati trei evenimente importante de marketing la inceput de primavara!


A trecut si inceputul anului, ne-am planificat in mare cam ce vrem sa facem anul acesta si ne-am pus pe treaba. Insa, ca orice specialist ai nevoie mereu de resurse noi si informatii fezabile pentru domeniul tau de activitate. In lumea publicitatii online, coferintele si workshop-urile atarna foarte mult in balanta informatiilor importante. De mai bine de 3 ani particip constant la cele mai importante evenimente din zona de digital de pe piata din Romania. Cristi Manafu si Evensys ne-au adus mereu noutati si studii de caz interesante in cadrul acestor conferinte. Trebuie sa recunosc insa, ca la un moment dat se simtea nevoia de o alta abordare cat si de o ierarhizare a continutului pentru un target destul de diferit.

In acest sens, ieri am primit o promisiune din partea lui Cristi Manafu cat si a celor de la Evensys:
"Dupa multi ani de evenimente, mi-am dat seama ca piata are nevoie de un refresh, asa ca am umblat in conceptele tuturor evenimentelor din acest an. 
SCHIMBAREA PE SCURT
Nivel avansat: In primul rand, am decis sa ridic nivelul continutului, urmand ca majoritatea conferintelor sa aiba un program ce se va adresa practicienilor cu pregatire de nivel mediu si avansat. Acest lucru ma obliga sa am un content foarte bun. 
Utilitate: Caut foarte mult sa integrez prezentari cu informatii utile, solutii concrete si idei aplicabile. Orice prezentare va avea o parte de bune practici, sfaturi si recomandari. Astfel participantii vor primi continut mult mai bun. Lucrez chiar la un ghid al prezentarilor. 
Premii: Cum multe evenimente au o vechime pe piata, iar altele deschid nise importante, Evensys va avea anul acesta mai multe gale de premiere. In zona digitala, la inceput de an, pregatim eTravel Awards (site-uri, campanii, servicii web etc) si Mobile Awards (aplicatii, mobisites, campanii etc). Este cea mai buna cale prin care putem promova valorile locale."
Promisiunile suna bine si la cum ii cunosc pe cei care muncesc pe rupte pentru aceste evenimente sunt sigura ca totul va fi ca la carte. Ma bucur ca vom avea un continut adresat noua celor care deja lucram in industrie si nu mai suntem incepatori. Nu mai suntem ca acum trei ani cand a facut Cristi primul eveniment dedicat Facebook, cand eram unul mai in ceata decat altul, am trecut la un alt nivel si avem nevoie de informatii adresate direct noua. Este fix ca atunci cand inveti o limba straina, o iei de la 0 sau chiar de la -1 si incet...incet cresti si ai nevoie de altfel de informatii.

Va las mai jos detalii despre cele trei evenimente pe care eu vi le recomand cu caldura. Cu siguranta inca mai  sunt multe lucruri pe care nu le stim despe aceasta industrie. :)

Digital Marketing Forum
Ajuns la cea de-a saptea editie, Digital Marketing Forum (6-7 martie) a fost prima mare conferinta despre promovarea pe Internet din Romania. Anul acesta, vine cu o noua abordare. Este primul eveniment care a pregatit un continut de Nivel Mediu si Nivel Avansat pentru audienta din marketing. Aduce de aceea in discutie concepte mai putin intalnite in alte conferinte, precum Multi-Channel Strategy, Digital Asset Optimization, Social Graph, Conversions Optimization, Demand Generation etc. De altfel, agenda este orientata spre optimizarea campaniilor, generarea de lead-uri si activarea unor tactici noi cu bugete mai mici.
In grupul de vorbitori sunt atat specialisti locali, cat si internationali. Invitatul special al evenimentului este Jeremy Spiller, un consultant cu o experienta de 17 ani in digital marketing si trainer of the year la Econsultancy, cea mai mare platforma de training-uri de online din UK. El va sustine un training avansat pe 7 martie.
eTravel Conference
eTravel Conference este primul eveniment national de e-commerce si digital marketing dedicat serviciilor din turism. Se va desfasura pe 11 aprilie la Bucuresti si va reuni conferinte cu liderii pietei din Romania si invitati din Europa si trei seminarii avansate de marketing, sustinute de practicieni cu experienta reala in promovarea turismului: Direct Response Marketing, Social Media & Mobile Marketing si Hotel Marketing. In premiera pe piata romanaeasca, evenimentul va include eTravel Awards, gala celor mai bune proiecte si campanii digitale din turism.
Mobile Conference
In ultimul an, mediul mobil a crescut foarte mult in Romania. De aceea, am gandit noua editie a Mobile Conference (16 mai) ca o umbrela pentru trei evenimente care se vor desfasura in aceeasi zi: o conferinta de mobile marketing, o intalnire a dezvoltatorilor de aplicatii mobile si o competitie a celor mai bune aplicatii, campanii si mobiste-uri create pe plan local.

Voi la ce eveniment vreti sa mergeti?
 

Niciun comentariu:

@templatesyard