Johanna Quaas, gimnasta de 87 de ani - Lucica Radu

luni, 14 ianuarie 2013

Johanna Quaas, gimnasta de 87 de ani


O sa ziceti ca este o gluma, dar este purul adevar, Joanna Quaas este cea  mai in varsta gimnasta activa din lume...la doar 87 de ani. Dupa ce, anul trecut va povesteam de Liliane Pierron in varsta de 83 de ani care a dat examen pentru centura neagra 4 Dani Kyokushin, inceputul lui 2013 mi-a adus in fata o alta sportiva demna de tot respectul.

Cand spun gimnastica, probabil ca fiecare dintre voi se gandeste la fetite mici, aparent fragile dar cu o forta a corpului de neimaginat, nu mai mari de 26 de ani. Sau poate ne mai gandim la Nadia Comaneci, pe care recunosc ca am vazut-o si eu pe la 40 si ceva de ani realizand exercitii de gimnastica. Insa nu cred ca v-ati gandi niciodata la o gimnasta octogenara cum este Johanna Quaas :).

Nascandu-se intr-o familie de gimnasti, Joanna a crescut practic in sala de gimnastica. O data cu aparitia copiilor insa, aceasta s-a lasat de sport. S-a reapucat de gimnastica la varsta de 50 de ani, iar la 56 de ani a participat la prima ei competitie. Desi, nu a participat la nicio Olimpiada, Joanna Quaas a intrat in cartea recordurilor prin faptul ca este cea mai batrana gimnasta din lume.

In caz ca nu ma credeti va arat si dovada...mai jos :)


Sursa foto o gasiti aici.


Niciun comentariu:

@templatesyard