Femeia intre femei - Lucica Radu

joi, 24 ianuarie 2013

Femeia intre femei

"Cu zâmbetul tău dulce tu mângâi ochii mei,
Femeie între stele şi stea între femei
Şi întorcându-ţi faţa spre umărul tău stâng,
În ochii fericirii mă uit pierdut şi plâng." Din valurile vremii... de Mihai Eminescu
Fiecare femeie este unica in felul ei, ca fiecare barbat de altfel. Ceea ce ne diferentiaza insa de barbati este capacitatea de a intelege anumite lucruri chiar de nu sunt spuse, puterea de a analiza pana la cel mai mic detaliu al existentei si dorinta de a lupta pentru ce este al ei. Cum se diferentiaza o femeie de o alta femeie?! Aceasta este o intrebare la care a incercat si Eminescu sa raspunda mai sus...dar nu i-au iesit decat cateva cuvinte "stea intre femei". Probabil ca si noi ne intrebam la fel...nu suntem o specie aparte, aratam diferit la exterior dar undeva in adancul sufletului suntem la fel. Dure, blande, iubitoare, sensibile, triste, fericite, nebune, idealiste...si toate in acelasi timp...Putem sa suferim dar sa afisam un zambet inocent pe chip, putem sa trecem de la nebunie la normalitate doar intr-o clipa...Suntem capabile sa rezistam unor dureri la care un barbat ar lesina instant, putem porni chiar si un razboi dintr-o privire...Suntem femei! Asa cum spunea si Oscar Wilde-"Femeile sunt creaturi menite să fie iubite, nu înţelese". 

Si totusi de multe ori femeia este neinteleasa, tratata cu dispret si schingiuita adanc in suflet...de multe ori e delasatoare, infidela sau trista... Si totusi...femeia a fost descrisa in fel si chip de oameni intelepti din timpuri diferite...ca fiind o muza, o forta a naturii sau doar un zar cu cele sase laturi ale sale, asa cum spunea Aurel Dumitrascu: "Femeia-i un zar (Zarul e un cub. Matematic vorbind, are şase feţe. Privindu-l frontal, într-adevar, niciodată nu i le poţi zări pe toate cele şase deodată; îşi păstrează unele părţi bine ascunse)"

Dar, care este definitia femeii pana la urma?

Sursa foto o gasiti aici.

3 comentarii:

DANAP.RO spunea...

Nu m-as risca sa dau o definitie femeii. Nici barbatului, de altfel. Femeia e tot ce ai spus tu, plus altele, inca nebanuite.
Nu stiu de ce sunt circumspecta fata de odele poetilor inchinate femeilor. Ii suspectez de misoginism chiar si cand lauda femeia, pentru ca automat o privesc obiectual, nu crezi?

In alta ordine de idei, eu nu prea sunt maestra la indurarea durerilor fizice... :D

Lucica spunea...

e mai boema asa potarea mea :D si da in literatura de cele mai multe ori femeia e vazuta ca un obiect...:)

Cat despre dureri fizice...oricum le suportam mai bine decat barbatii, chiar daca le amelioram cu calmante :P. Oricum eu ma refeream la sarcina si nastere mai mult in ceea ce am scris mai sus :)

Lucica Radu spunea...

e mai boema asa potarea mea :D si da in literatura de cele mai multe ori femeia e vazuta ca un obiect...:)

Cat despre dureri fizice...oricum le suportam mai bine decat barbatii, chiar daca le amelioram cu calmante :P. Oricum eu ma refeream la sarcina si nastere mai mult in ceea ce am scris mai sus :)

@templatesyard