august 2012 - Lucica Radu

marți, 7 august 2012

Catalina Ponor, o sportiva de AUR


Mi-am adunat gandurile, mi-am aruncat frustrarile la gunoi si mi-am pregatit penita pentru a scrie cateva cuvinte despre marea gimnasta Catalina Ponor.

O urmaresc de mult, de cand a rasarit in echipa frumoasa a lui Bellu si Bitang si am admirat-o din prima clipa, si nu doar pentru simplul fapt ca este din Constanta ci pentru ca este un om si un sportiv de aur! Astazi la Londra a demonstrat inca o data ce inseamna sa ramai cu fruntea sus, sa te ridici din genunchi si sa arati lumii intregi ca tu poti, indiferent de ceea ce spun arbitrii, indiferent de ceea ce carcotesc oamenii pe la colturi. Sa ti se fure o medalie de bronz la barna si la o ora dupa sa reusesti sa castigi argintiul olimpic la sol eu cred ca este o mare performanta. Performanta este si faptul ca ea a revenit dupa o pauza de patru ani direct pe podium, nu este usor ca la 25 de ani sa te lupti cu copile de 16 ani. Oricat ai vrea tu sa demonstrezi, oricata tarie de caracter si pregatire ai avea, in gimnastica varsta isi spune cuvantul.

Mai mult ca sigur, asa cum a declarat chiar si Catalina, Olimpiada de la Londra a fost ultima ei competitie din viata de sportiv profesionist. Ce va face de acum inainte, ramane de vazut.
''O spun din nou, vreau ca toată lumea să ştie, mă retrag fără regrete. Am muncit fiecare secundă pentru echipă, am muncit fiecare secundă pentru mine, am muncit fiecare secundă pentru toată lumea. Am fost deja campioană olimpică şi voi părăsi gimnastica cu fruntea sus. Le mulţumesc tuturor pentru susţinere şi îmi pare rău că i-am dezamăgit''. Catalina Ponor, 7 August 2012
Nu ne-ai dezamagit nicio clipa Catalina, pentru noi esti si vei ramane o mare campioana. Felicitari pentru tot ce ai realizat in sportul romanesc. Multumesc ca m-ai facut sa plang de bucurie sau de durere! Multumesc ca ai reprezentat Romania in lume! Iti multumesc pentru tot!

In caz ca nu sunteti inca convinsi de palmaresul Catalinei, va las mai jos sa vedeti cate medalii a adunat in cariera sa.

  • 2003: Mondialele de la Anaheim: Argint la echipe, bârnă și sol
  • 2004: Europenele de la Amsterdam: Aur la echipe, bârnă și sol
  • 2004: Olimpiada de la Atena: Aur la echipe, bârnă și sol
  • 2005: Europenele de la Debrecen: Aur la bârna
  • Mondialele de la Melbourne: Bronz la bârna
  • 2006: Europenele de la Volos: Argint la echipe, aur la bârna, bronz la sol
  • 2007: Mondialele de la Stuttgart: Bronz la echipe
  • 2012: Campionatele Europene de la Bruxelles: Aur la echipe, aur la bârnă și argint la sol
  • 2012: Olimpiada de la Londra: Bronz la echipe, argint la sol

duminică, 5 august 2012

Sandra Izbasa - Campioana Olimpica la sarituri

Dupa cum imi spunea o prietena zilele trecute cand ma agitam si comentam fiecare miscare a baietilor de la scrima, "tu parca esti acolo, atat de tare te consumi!", asa m-am agitat si astazi la finala olimpica la sarituri. Nu, nu am fost la Londra nici azi, cand Sandra Izbasa a intrat ultima in concurs la sarituri si a facut cele mai curate 2 sarituri din toata finala. Am urlat cat m-au tinut plamanii " BRAVO SANDRA!" si-am izbucnit in lacrimi. Sandra ne-a adus a doua medalie de aur la Londra si a opta la total. La numai 22 de ani, Sandra a reusit sa mai ia un aur olimpic dupa cel de la Beijing la sol. Steagul Romaniei s-a inaltat in sala de la Londra, imnul nostru rasuna, Sandra isi abtine lacrimile de bucurie...am scris istoria astazi! Sa fim mandri de ea si de noi ca popor!

Si da, am dovedit inca o data ca avem potential, in ciuda conditiilor grele de antrenament si a efortului financiar pe care trebuie sa il faca fiecare sportiv pentru a putea sa se antreneze. Am demonstrat ca stim sa ne depasim limitele si sa luptam! Daca am avea fiecare in noi macar un sfert din ambitia acestor fete, cu siguranta am realiza multe lucruri frumoase!

Bravo Sandra! Bravo Octavian Bellu si Mariana Bitang! Multumim pentru momentele pline de emotie pe care ni le-ati oferit! Hai Romania! Arata asa bine steagul nostru deasupra celor din SUA si Rusia...

@templatesyard