Alexandru Arsinel, de la Dolhasca pe... Calea Victoriei - Lucica Radu

luni, 19 noiembrie 2012

Alexandru Arsinel, de la Dolhasca pe... Calea Victoriei


Joi, 15 Noiembrie la invitatia prietenilor de la Editura All, am avut onoarea sa fiu alaturi de Alexandru Arsinel, la evenimentul de lansare al biografiei sale -"Alexandru Arsinel, de la Dolhasca pe... Calea Victoriei. Maria Capelos intr-o discutie amicala cu Alexandru Arsinel". A fost un moment unic, un moment in care simteai ca toata cafeneaua in care s-a desfasurat evenimentul a amutit. Se auzea doar o voce, vocea maestrului Arsinel. Mi s-a parut cam tacut decat il stiam deobicei, poate chiar usor coplesit de emotii. Ce este drept nu este usor sa iti pui sufletul si povestea proprie-i vieti pe tava pentru a o putea citi oricine. Insa nu a lasat prea mult sa se vada aceasta emotie, iar cand i s-a cerut o scurta auto-caracterizare, a spus:
"Nu ştiu de ce-mi spune Stela - parşivel. Eu cred că sunt un individ sensibil. Atunci când sunt dur, interpretez doar un rol. Eu cred că sunt un tip cumsecade" :)

A avut alaturi prieteni dragi si colegi de breasla care l-au sustinut si au avut doar cuvinte de lauda pentru el. Nu au lipsit de la eveniment: Stela Popescu, Cristian Ţopescu, Cristina Stamate, Alexandru Lulescu, Adriana Trandafir, Octavian Ursulescu, Nae Lăzărescu, dar şi colegii sai mai tineri Iuliana Marciuc si George Ioan Hodor.


Despre carte: Alexandru Arşinel destăinuie drumul parcurs din satul natal Dolhasca până pe Calea Victoriei. Citind amintirile sale sincere, veţi cunoaşte un om, nu numai un artist, care evocă trei epoci istorice prin care a trecut, fiind prin argumentele invocate mai convingător decât orice carte de istorie banală. O biografie neştiută de nimeni.
Cartea o gasiti deja in librarii cat si online pe site-ul Editurii All, aici.

Pentru cei care au pierdut intalnirea cu maestrul Alexandru Arsinel de saptamana trecuta, puteti sa il vedeti sambata 24 Noiembrie, ora 16.00, la Targul de Carte Gaudeamus, la standul Editurii All.


Niciun comentariu:

@templatesyard