Examen pentru centura neagra 4 dani la 83 de ani - Lucica Radu

joi, 11 octombrie 2012

Examen pentru centura neagra 4 dani la 83 de ani

Cine a spus ca trebuie sa ai o anumita varsta pentru a practica sport? Sportul este pentru orice varsta, sportul ne tine tineri si ne da energia de care avem atata nevoie. Dar cred ca exemplul de sportiv(a) fara varsta pe care vi-l voi da astazi este unul de pus in rama. Se stie ca practicantii de arte martiale nu se opresc niciodata din antrenamente, aici gasim cei mai in varsta practicanti, dar totusi...cat de in varsta?! :) Sa practici este una, sa dai examen de centura neagra 4 Dan in Karate Kyokushin este cu totul diferit. Iar cand dai examen la 83 de ani, atunci ramai fara cuvinte...

Este cazul sportivei  Liliane Pierron in varsta de 83 de ani, nascuta la Paris. Liliane Pierron a inceput sa practice Kyokushin la varsta de 47 de ani si de atunci nu s-a mai oprit. A obtinut centura neagra in 1981, la varsta de 52 de ani si tot atunci si-a deschis propriul Dojo. La varsta de 83 de ani, ea preda doua antrenamente pe zi sase zile din sapte :)

Pentru cei care nu stiu, examenele in Kyokushin sunt complexe si foarte dure. Acestea cuprind probe de anduranta, tehnica, Kata si Kumite.  Dupa 50 de genuflexiuni cu saritura si 100 de abdomene, Liliane Pierron parea mai fresh ca niciodata. Cuvintele ei insa sunt o lectie de viata pentru noi toti, fie ca suntem sau nu practicanti ai vreunui stil de arte martiale.
"I want to continue to dedicate my life to Kyokushin as long as I live and contribute to the development of youth" Liliane PierronMai multe poze gasiti aici.


Niciun comentariu:

@templatesyard