Eduard Novak la Webstock - Lucica Radu

vineri, 28 septembrie 2012

Eduard Novak la Webstock


In ultima luna banuiesc ca toti ati auzit cine este Eduard Novak, nu stiu insa cati dintre voi l-ati cunoscut sau l-ati ascultat vorbind la vreo conferinta. Astazi, am avut onoarea sa dau mana cu un campion olimpic sau mai bine zis, paralimpic si am obtinut chiar si un autograf din partea lui.


Povestea lui este o drama cu final fericit. Cred ca s-ar putea face chiar si un film dupa povestea sa de viata. Ambitia si dorinta de a fi mereu mai sus a invins si a demonstrat unei lumi intregi ca el este cel mai bun.

Dar, sa va spun cum a fost intalnirea cu el de astazi. Stiam ca este ultimul speaker dinaintea pauzei de pranz de la Webstock. Sala era plina, nimeni nu dadea semne ca ar vrea sa iasa afara, era un murmur usor in jur...asta pana cand l-am vazut pe Chinezu ca s-a ridicat si ni l-a prezentat cu emotie pe Eduard Novak. Toata sala s-a ridicat in picioare si au inceput sa curga ropote de aplauze... Apoi Eduard a inceput sa ne spuna pe scurt povestea lui, a fost campion national de patinaj viteza (nu mai putin de 25 de titluri castigate), locul 10 la campionatele mondiale si era pe drumul cel bun spre olimpiada in acest sport, cand soarta a decis sa ii curme visul. Din pacate, in urma unui accident de masina Eduard si-a pierdut laba piciorului drept si nu a mai putut practica patinajul. La nici doua luni de la accident a inceput sa se gandeasca ce sport sa faca si s-a reorientat catre ciclism.Inceputul nu a fost usor, insa dupa doi ani de antrenamente ( singur, fara antrenor) a castigat aurul la campionatul european. Ajuns la Jocurile Paralimpice de la Beijing, Eduard a venit acasa cu medalia de argint. Din pacate atunci nimeni nu a facut valva in jurul lui, iar unul din sponsorii sai i-a pus o intrebare: "Cine a fost al doilea om care a urcat pe luna? " Atunci a realizat ca oricat de mare ar fi fost performanta sa, nimeni nu il va tine minte pentru mult timp pentru locul II! Drept pentru care, patru ani mai tarziu la Jocurile Paralimpice de la Londra, Eduard Novak a scris istoria, fiind primul sportiv care a adus aurul pentru Romania la Jocurile Paralimpice!

In incheiere, ne-a spus: "Daca as fi stiut cat de mult se bucura oamenii pentru succesul meu, munceam mai mult!" Nu stiu cat de mult ar mai putea munci, cand el isi petrece mai bine de 8 ore zilnic pe bicicleta, insa a demonstrat ca prin ambitie si perseverenta este imposibil sa nu reusesti!

Felicitari inca o data Eduard Novak. Multumim pentru toate emotiile contructive pe care ni le-ai transmis! Sper din tot sufletul sa te vedem din nou pe podium si la Rio!Niciun comentariu:

@templatesyard