Campionatul mondial de patinaj artistic - proba de perechi - Lucica Radu

sâmbătă, 31 martie 2012

Campionatul mondial de patinaj artistic - proba de perechi

Ca deobicei nu ratez campionatele de patinaj artistic si incerc sa scriu despre probele care m-au marcat. Aseara proba de perechi a fost incarcata cu emotie si suspans. O seara din care fiecare avem de invatat ce inseamna curajul si determinarea...
Am avut un podium foarte interesant cu rasturanari mari de situatie care in final arata asa: Germania, Rusia si Japonia. 
Nemtii,  Aliona Savchenko si Robin Szolkowy au reusit sa ajunga din nou un fruntea clasamentului cu un program frumos dar nu perfect. I-a ajutat foarte mult punctajul de la programul scurt. Motivatia perfecta am vazut-o pe fata castigatorilor locului 2 -Tatiana Volosozhar si Maxim Trankov din Rusia care au ratat programul scurt insa au facut minuni la programul lung. Au reusit un program fara greseala si au revenit pe podium, dupa ce erau pe locul 8 in urma programului scurt. Diferenta inre nemti si ei a fost de doar 11 sutimi.


Surpriza si mai mare a venit din partea castigatorilor medaliei de bronz, japonezii Narumi Takahashi si Mervin Tran au reusit sa scrie istorie in aceasta proba. Niciun alt cuplu al Japoniei nu a reusit sa urce pe podium la proba de perechi. Bucuria pe care nu a putut sa si-o stapaneasca micuta Narumi a fost de inteles chiar si pentru o asiatica care stie sa isi tina in frau foarte bine emotiile.
Sa incerci imposibilul si sa nu renunti...cred ca a fost deviza patinatorilor din aceasta proba. Se pare ca a meritat sa incerci sa atingi cerul...pentru ca ei chiar au reusit. Felicitari! Pentru ca mie mi-a placut foarte mult evolutia rusilor, va las mai jos inregistrarea programului lor liber, sper sa va placa :).





Niciun comentariu:

@templatesyard