Logodna - Lucica Radu

luni, 16 ianuarie 2012

Logodna


Iar o sa ziceti ca ma iau de oamenii ce vor sa faca parte din aceiasi oala cand vine vorba despre casatorie, logodna, botezuri si alte lucruri de genul, dar nu ma iau...doar imi exprim propriile opinii :).

Azi, vreau sa va descriu parerea mea privind punctul cel mai important al unei relatii si anume - logodna. Da, pentru mine nu actul in sine al casatoriei este important. Casatoria este doar agitatia de dupa logodna, nervi si mii de probleme de rezolvat pentru a-i impaca pe toti.

Logodna este momentul plin de emotie, momentul in care baiatul se agita ca un pepsi pentru a gasi in multitudinea de inele de logodna de pe piata pe cel potrivit. Emotii, daca o sa ii placa, daca o sa accepte sau daca nu. Fiecare isi cunoaste iubita intr-un fel, insa in momente tensionate si incarcate de emotii putini cred ca le  cunosc. Numai daca ii arunci in gluma un raspuns de genul: "Ma mai gandesc" saracul baiat e debusolat cu totul, cand numai el stie cati ani i-au trebuit sa isi faca curaj sa te ceara, apoi cat i-a luat sa iti gaseasca un inel de logodna si o ambianta placuta care sa te multumeasca. S-ar fi gandit si el saracul sa te ceara cu un inel de plastic sau jucandu-se cu o ata in jurul degetului tau...dar ii era frica ca ii omori toate iluziile legate de acest eveniment. Oricat de rationali si realisti am fi, momentul logodnei este unul sublim si incarcat de multa emotie chiar daca cererea vine din partea lui sau a ei.

Daca ma intrebi pe mine cum vad logodna perfecta...ti-as spune ca nu diamantul de pe inel m-ar impresiona ci contextul in care s-ar intampla. Surpriza in sine ar face totul...fie ca este pe o plaja uitata de lume in Bali, intr-o gondola la Venetia sau chiar in loc de buna dimineata la cafea.

Dupa tot romantismul siropos mai ramane un singur lucru important, alegerea unor verighete. Acestea fiind spuse...puteti sa mergeti in luna de miere linistiti. Nu am uitat de nunta...dar dupa cum spuneam nunta nu este momentul forte...nunta poate fii o petrecere cu oamenii de suflet si atat....

Si nu pot incheia acest articol mai bine decat cu un mic fragment legat de logodna din piesa "Badaranii" in regia lui Carlo Goldoni.


Iubiti-va frumos! :)

2 comentarii:

Drav3n spunea...

Sa inteleg ca nu esti logodita?

Lucica spunea...

:)) nope

@templatesyard