Evgheni Plushenko - drumul de la arta la campion - Lucica Radu

duminică, 29 ianuarie 2012

Evgheni Plushenko - drumul de la arta la campion


Despre Plushenko am mai scris si aici acum doi ani si as scrie in fiecare zi cate ceva despre el. Este un exemplu de sportiv ambitios care lupta pentru a fi pe podium. S-a retras in plina glorie si a revenit pe gheata dupa o pauza de patru ani tot pe podium. Din pacate la Olimpiada nu a reusit sa isi pastreze titlul de campion olimpic, dar asta nu l-a descurajat...a fost penalizat de federatia rusa si obligat sa se retraga din competitiile oficiale anul trecut dar a revenit anul acesta tot pe locul intai la Campionatele Europene pentru a 7-a oara la doar 29 de ani.

S-au retras multi sportivi alaturi de care el a fost mereu pe podium, au venit altii si el tot de neinvins este. Este maestrul ghetii in Europa. Pentru el arta patinajului este egala cu performata de a fi campion. A luptat alaturi de mari artisti ai ghetii precum: Stephane Lambiel, Brian Joubert, Alexei Yagudin, Elvis Stojko si multi altii.

Nu as vrea sa inchei acest articol fara sa il felicit pe Zoltan Kelemen care a facut cea mai mare performata din cariera sa, locul 14 la Campionatele Europene de anul acesta. Pentru Romania inseamna mult, in conditiile in care patinajul nu este sportul nostru forte. Bravo Zoli!

Anul acesta revine in Romania pe 7 aprilie in spectacolul Kings on ice alaturi de multi patinatori celebri. Mai multe detalii gasiti aici.


2 comentarii:

Rus Bianca spunea...

L-am urmarit ani la rand pe Plushenko, de cand a reusit sa/l depaseasca oe Yagudin, acesta retragandu-se din competitii. Un baiat blond cu o tehnica perfecta, care te lasa fara respiratie in timpul reprezentatiei. Are abilitati de dansator excelente si ma bucur enorm pentru el ca a revenit in forta. Felicitari!

Lucica spunea...

Si eu il stiu de cand era un pusti de 18 ani si se batea cu Yagudin pentru medalie. Este genial ep gheata :).

Multumesc de vizita Bianca! :)

@templatesyard