Masinile hibrid - Lucica Radu

miercuri, 30 noiembrie 2011

Masinile hibrid


Imi place Toyota...si nu pentru ca este sponsor la SuperBlog 2011, ci pentru ca este un brand puternic cu masini si mai puternice. Masinile hibrid sunt deja next step in industria auto, iar startul a fost dat tot de Toyota Toyota Prius fiind primul model hibrid din lume.

Nu stiu cum se va schimba lumea daca vor fi numai masini hibrid pe piata...nu stiu daca vor aprecia noua tehnologie din punctul de vedere al une lumi mai ECO sau doar caii putere vor fi pe primul loc. Momentan masina a ajuns un moft pentru unii sau un act de snobism, iar unii chiar au nevoie de o masina si nu reusesc sa isi ia una mai sigura si mai fiabila din cauza unui buget limitat...Pentru cei care nu stiu inca ce inseamna o masina hibrid, am sa incerc sa dau o defnitie mai jos:

Masinile hibrid, ce se bazeaza pe motoare cu combustie electrica, se comporta mai bine in caz de accident, deoarece bateriile le fac sa fie mai grele decat cele care functioneaza cu benzina sau motorina, conform studiului realizat de Highway Loss Data Institute (HLDI). De asemenea, greutatea este  un factor important. Masinile hibrid sunt, in medie, cu 10% mai grele decat alte masini standard. Aceasta masa suplimentara le da un avantaj in accidente pe care alte masini nu il au de cele mai multe ori.


Cum functioneaza totusi o masina hibrid?! 

Destul de simplu in aparenta, motorul electric este alimentat de la o baterie dispusa in general sub podeaua masinii, astfel incat sa nu ocupe din spatiul pentru bagaje. Dar cel mai important aspect este insa ca la ultimelevariante de masini fabricate bateriile nu mai trebuie NICIODATA incarcate, ele devenind un fel de corn al abundentei energetice. Cool, nu?

Si daca ar fi sa raspund la intrebarea: Cum apreciati ca vor schimba masinile hibride comportamentul fiecarui sofer?, as putea spune ca nu cred ca smplul fapt ca va conduce o masina hibrid ii va schimba soferului obisnuit comportamentul in vreun fel.

Comportamentul il dobandim pe parcursul vietii, putem sa intervenim in modificarea lui, dar daca mediul social in care fiecare om traieste nu il ajuta sa se schimbe in bine, degeaba speram noi intr-un comportament al soferilor schimbat.


Tie iti plac masinile hibrid?

Nota: Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2011, etapa nr. 30.Niciun comentariu:

@templatesyard