Orfani cu parinti - Lucica Radu

marți, 1 noiembrie 2011

Orfani cu parinti


Week-end-ul trecut m-am uitat la TV mai mult ca de obicei...iar emisiunea care m-a socat la propriu a fost Romania te iubesc. Orfani cu parinti, tema emisiunii m-a marcat foarte mult.

Cum este posibil ca parintii sa isi paraseasca copiii plecand la munca in alta tara? Cum este posibil sa pleci si sa nu mai vii cu anii, sa ii parasesti, sa ii abandonezi...sa uiti de ei si sa iti faci o alta viata in alta tara.

Cand mama le-a promis ca pleaca Germania sa faca bani, cei sase copii au crezut-o. Cateva luni mai tarziu au aflat ca nu se mai intoarce.

Statisticile spun ca peste 126 000 de copii din Romania au ambii parinti plecati la munca in alte tari. Neoficial cifrele sunt mult mai mari. Stiti voi stimati parinti...daca puteti fi numiti asa - ce trairi pot fi dezvoltate in sufletele copiilor vostri abandonati?! Copii premianti au ajuns sa aiba comportament delincvent...copile la 16 ani au ajuns sa se marite in loc sa urmeze o scoala sau cazuri mult mai grave de revolta, infractionalitate pana la sinucidere.

Copii de 12 ani care iau tratament pentru depresie...Este normal? In ce tara traim oameni buni? De ce va lasati copiii de izbeliste...de ce ii mai concepeti...doar pentru a deveni asa cum bine au punctat cei de la ProTV - orfani cu parinti?!

Tu ti-ai lasa copilul singur? Credeti ca 100-200 euro trimisi in tara la doua luni compenseaza lipsa parintilor din viata copilului lor?


3 comentarii:

C.L.M.`s Nail Art Blog spunea...

nevoia ii impinge sa plece... e greu!

Lucica spunea...

stiu ca nevoie ii impinge...dar consecintele sunt GRAVE! Din pacate un copil are nevoie de un mediu normal pentru a se dezvolta corect in primii ani de viata. Altfel reactioneaza un copil pana in 12-13 ani si altfel reactioneaza un adolescent peste 14-15 ani la plecarea parintilor.

Cunosc cazuri...fericite pot spune. In care parintii au plecat, dar copilul avea deja o personalitate conturata si era suficient de mare pentru a intelege de ce se petrec aceste lucruri. Insa nu iti abandona copiii de tot...nu uita ca ai niste suflete in tara din sangele tau. Din pacate multe din toate acestea se intampla din lipsa unei educatii adecvate. :|

P.S Multumesc de vizita. Te mai astept pe blog :).

C.L.M. spunea...

:) Aici ai dreptate, lipsa educatiei duce la toate rautatile astea :( Trist dar adevarat.

Cu placere>:D<

@templatesyard