Autonom intre definitie si realitate - Lucica Radu

miercuri, 2 noiembrie 2011

Autonom intre definitie si realitateSa pornim de la lucruri simple... "Keep it simple"... Sa incepem cu doua definitii oferite de DEX. 


AUTONÓM, -Ă, autonomi, -e, adj. Care se bucură de autonomie. ♦ Care este liber, care nu depinde de nimeni. [Pr.a-u-] – Din fr.autonome, lat. autonomus. 
si
AUTONOMÍE s. f. 1. Drept (al unui stat, al unei regiuni, al unei naționalități sau al unei minorități naționale etc.) de a se administra singur, în cadrul unui stat condus de o putere centrală. ♦ Situație a celui care nu depinde de nimeni, care are deplină libertate în acțiunile sale. 2. Distanța maximă până la care se poate deplasa un avion, o navă, un vehicul, fără a avea nevoie să se aprovizioneze cu combustibil. [Pr.a-u-] – Din fr. autonomie, lat. autonomia. 


Voi ce intelegeti prin a fi autonom? Eu sunt o persoana autonoma...adica? Adica...libera, independenta, gata oricand sa exploreze lucruri noi, locuri noi, ascunse si parca uitate de lume.

Dar ce poti face daca tu esti autonom dar iti lipseste mijlocul de transport care iti poate oferi un plus de ajutor in toata aceasta libertate pe care vrei sa ti-o asumi?! Pentru asta exista serviciul rent a car, iar cei de la autonom te ajuta oricand ai nevoie de o masina care sa te calauzeasca in drumul pe care l-ai ales.

Ador...calatoriile. As trai doar pentru a calatori si pentru a scrie despre locurile pe care le-as descoperi. As alerga pe fiecare ulita a Romaniei, as savura plimbarile lungi pe strazile Parisului sau as cumpara cate ceva din fiecare magazin din Milano, doar pentru a-mi face simtita prezenta acolo. Dar ceea ce stiu cu siguranta este faptul ca autonom nu ma va parasi niciodata..fie ca ma voi plimba pe ultile prafuite ale Romaniei fie ca ma va conduce in fuga spre aeroport pentru a prinde urmatorul avion.


Nota: Acest articol este scris pentru SuperBlog 2011, etapa 14.

Niciun comentariu:

@templatesyard