Calculatorul viitorului - Lucica Radu

duminică, 16 octombrie 2011

Calculatorul viitoruluiV-ati pus vreodata intrebarea: pana unde va avansa tehnologia IT? Ne uitam cu totii la diverse filme in care multe din calculatoare par de domeniul SF-ului...dar daca aceste calculatoare chiar vor face parte din viitorul nostru nu foarte indepartat...oare cum ar fi?

Studiind psihologia cativa ani buni...m-am tot gandit la legatura dintre creier si calculator si cum pot ele sa lucreze impreuna...Pana la urma calculatorul a fost inventat de un om...iar toate imbunatatirile de care ne bucuram in zilele noastre au fost aduse tot de oameni...eu zic ca undeva in viitor calculatoarele se vor unii cu oamenii...nu, nu vorbesc de roboti...ci de oameni. Stiinta a avansat destul de mult si cine stie intr-o buna zi putem sa integram diverse cunostinte in creierul nostru prin intermediul calculatorului. Iar calculatorul va ajunge sa faca parte din noi, sa fim capabili sa controlam anumite obstacole cu ajutorul lui. Calculatorul viitorului ar putea face minuni pentru oameni...i-ar putea ajuta in munca lor, indiferent care ar fi aceasta.

Cum ar fi sa ai un calculator care sa functioneze cu viteza unui supersonic...care sa iti citeasca gandurile si sa te ajute sa rezolvi pana si cele mai dificile probleme? Nu stiu daca Pamantul se va transforma intr-un adevarat Star Trek dar stiu ca vom avea parte de super-calculatoare in viitor...Ceea ce nu stiu exact..este daca copiii nostri vor mai sti sa se joace cum o faceam noi candva...

Nota: Acest articol a fost scris pentru etapa 5 a concursului- SuperBlog 2011

Niciun comentariu:

@templatesyard