Calatorie prin Romania - Lucica Radu

joi, 13 octombrie 2011

Calatorie prin Romania

Renatte nu a mai fost in Romania de cand avea 5 anisori, acum este o femeie in toata regula care a vizitat multe locuri interesante de pe planeta asta...M-a anuntat ca vine in Romania si m-a rugat sa o plimb putin prin tara. Pentru ca mama ei a copilarit la malul marii mi-a spus ca va veni direct in Constanta. Singura mea problema era cu ce masina colindam, pentru ca aveam atatea sa ii arat...dar mi-am adus aminte ca in vara doi prieteni buni care au venit in tara in concediu inchiriasera o masina de la autonom. Nu am mai stat pe ganduri si am inchiriat o masina de la ei, acum totul era pregatit pentru o saptamana de vis prin tara noastra.

Primul popas a fost la malul marii, Casino-ul din Constanta asezat pe faleza, locul ideal in care sa incepi o zi incarcat cu aer curat si cu multa liniste interioara.


 Dupa ce ne-am incarcat bateriile cu aer de mare am plecat spre capitala unde am insistat sa ii arat de aproape Casa Poporului. Am reusit sa intraminauntru  si sa facem o scurta vizita in cea de a doua cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil ca suprafata din lume. Impunatoare cum o stim aceasta cladire a reusit sa o impresioneze, holurile lungi si salile inalte au fost o adevarata incantare pentru ochii nostri. Multa marmura si candelabre imense decoreaza salile din Palatul Parlamentului, parca esti intr-un film de epoca...mai lipsesc rochiile secolului XVI si muzica de bal.

Si pentru ca Sibiul este ca o a doua casa pentru mine, am decis sa ne indreptam si spre Transilvania. Nu vroiam sa rateze Piata Mare din Sibiu si mai ales al doilea turn ca inaltime din Transilvania  si anume turnul Bisericii Evanghelice (192 de trepte). Privelistea pe care o ai din varful turnului ai vrea sa o ai in fiecare dimineata cand te trezesti. Totul este mirific.Planul de calatorie a fost ceva mai mare, au mai fost 4 zile in care am vizitat Alba Iulia, Sighisoara, Cluj si Brasov. Sunt multe locuri frumoase in tara asta iar 7 zile nu sunt suficiente. Dar, am avut parte de o vacanta superba alaturi de verisoara mea. Mi-a promis ca imi va arata Germania cat de curand...abia astept :).

Nota: acesta articol a fost scris pentru Super Blog 2011, pentru etapa 4.

Niciun comentariu:

@templatesyard