Revolutie in medicina- Romania din nou pe podium - Lucica Radu

marți, 10 mai 2011

Revolutie in medicina- Romania din nou pe podium

Poate ati citit astazi despre dl profesor doctor Alexandru Ciocâlteu care a castigat aurul la Salonul de Inventica de la Geneva, alaturi de doi colaboratori ai sai, doctorii Cristina David şi Alexandru Ionel Checheriţa pentru o tehnică nouă de dializă peritoneală, care le permite bolnavilor de rinichi să ducă o viaţă aproape normală. 


Aceasta inventie ar reduce costurile de 10 ori. Dar pentru toate astea ai nevoie de un sponsor in spate, si cand te gandesti ca afacerea cu aparate de dializa este de ordinul zecilor de miliarde de euro la nivel mondial, aceasta inventie le-ar diminua semnificativ profitul. Tot respectul pentru cel ce a inventat aparatul de dializa- Willem Kolff, dar trebuie sa acceptam ca lumea a evoluat si trebuie sa ajutam oamenii bolnavi sa o duca mai bine. Oare nu este mai importanta sanatatea si siguranta oamenilor?


Traim intr-o tara in care conducatorii nostri joaca alba-neagra cu legile ce ar trebui sa ne protejeze tara si nu sunt in stare sa sprijine nici macar oamenii ce ne fac cinste tarii. :|
Poate ar trebui sa ne cerem iertare pentru ca avem oameni destepti..oameni ce ne fac mandrii ca suntem romani...oare ce ar trebui sa facem pentru a avea macar o sansa sa fim vazuti bine?! 
Intreaga stire o gasiti aici.

4 comentarii:

sulfur spunea...

eu zic ca ar trebui sa ne sprijine pe toti, nu doar pe cei care ne fac 'cinste' . K de aia i,am ales,si pt asta iau salarii si comisioane de pomina. Iubiti paraziti,asta sunt politicienii. Nu pusi sa schimbe ceva,ci sa pastreze starea de fapt a sistemului.

Lucica spunea...

ai dreptate...noi ne luptam cu morile de vant...:|

Giolly spunea...

descoperirea va fi vanduta afara. Asa se intampla de fiecare data. ai sa vezi

Lucica spunea...

din pacate aveti dreptate amandoi...uneori uit ca traiesc in Romania...:|

@templatesyard