Sarcina nedorita sau inconstienta? - Lucica Radu

miercuri, 6 aprilie 2011

Sarcina nedorita sau inconstienta?

 Zau ca daca mai vad titluri in ziare de genul "Nu am stiut ca sunt gravida" sau "X are nu stiu cate avorturi in CV" o sa albesc inainte de vreme. Oameni buni, de ce numiti aceste texte- stiri? Mai bine puneti mana si mai faceti a mia campanie de informare pentru contraceptie. Sunt femei ce se roaga sa aibe un copil si nu reusesc si altele care nu dau pe la medic cu anii, este normal ca in ziua de astazi sa nu stii ca esti gravida? Este normal ca o femeie sa nu isi cunoasca propriul corp?

Simt ca am ramas tot in comunism, cand nimeni nu vorbea despre asta. De ce sa nu vorbesti? De ce parintii nu isi educa copiii de mici si pentru viata sexuala? Daca s-ar comunica in familie mai mult si nu ar fi in continuare un subiect tabu, nu am mai avea cazuri de copile insarcinate la 12 ani sau tinere de 20 ani cu 5 avorturi la activ.

Sunt constienta ca un copil reprezinta o responsabilitate, dar si corpul tau este tot responsabilitatea ta! Ingrijeste-te si invata sa previi daca nu iti doresti o sarcina. Exista oameni specializati ce pot sa te indrume, se fac campanii in acest sens ( se pare ca sunt prea putine insa) asculta si nu iti distruge corpul si viata!

6 comentarii:

Dara spunea...

E vorba de inconştienţă, de nepăsare şi de ideea că lor nu li se poate întâmpla. Atâta vreme cât mamele sunt neinformate, multe dintre ele folosind "metoda calendarului" drept măsură de contracepţie, ce pretenţie mai poţi avea?

Adolescentele de azi au acces la atâta informaţie, dar... cine o foloseşte? De ce să citesc despre sarcină şi alte lucruri importante despre corpul meu, când pot foarte bine să-mi fac poze cu telefonul în baie şi să le pun pe hi5?!

Lucica spunea...

:)) asta cu pozele in baie cu telefonul chiar m-a amuzat

Dar ai dreptate in tot ceea ce spui..deja nu mai ducem lipsa de informatii, ci pur si simplu avem atata informatie pe care o ignoram!

Chiulica spunea...

Good point, Dara!! :)) Luci, nu te mai stresa... Ei stiu care sunt riscurile si le ignora. Pur si simplu nu le pasa.

Lucica spunea...

:) incerc draga mea sa nu ma mai stresez...poate si reusesc :)

Francezu spunea...

E foarte tare chestia si nu e prima data cand se intampla. Drept dovada:
http://rimealese.blogspot.com/2010/04/cum-sa-nu-sti-ca-esti-gravida.html

Lucica spunea...

Stiu ca nu e prima data, dar m-am saturat de astfel de stiri! :|

@templatesyard