O tara de nimicuri! - Lucica Radu

vineri, 11 februarie 2011

O tara de nimicuri!


Pe zi ce trece ma confrunt cu fel si fel de oameni, de multe ori nu ii iau in seama iar de multe ori ma enervez...si totusi in ce tara traim? Ieri au trecut pe langa mine un grup de tineri...m-au izbit greselile gramaticale facute intr-un minut si m-am intors, nu aveau mai mult de 20 ani, iar limba romaneasca le era complet straina...
Azi, luam masa cu colegii mei ca de obicei la Facultatea de Drept la cantina, este mancare ieftina si buna. Si mai stam si la palavre, macar in ora de masa sa apucam sa mai vorbim. Eram cu masa pe sfarsite cand la masa noastra se aseaza o doamna trecuta de a doua tinerete, nu am zis nimic, cu toate ca mai erau mese libere ( asta era mai mare, am zis ca nu ne sta in cap) am lasat-o acolo si ne-am continuat discutiile. La un moment dat se intoarce si ne intreba,.."Dar voi sunteti studenti?", "Nu", "Pai se vede, ca daca erati nu faceati asa multa galagie".

Si spiritele s-au incins, mai ales ca eram doar 3 oameni azi, ceilalti fiind cu viroze pe acasa, si culmea nu vorbeam tare. Cantina este deschisa oricui, nu conteaza ca esti tanar sau batran, toata lumea vine si mananca in legea lui acolo, dar de la asta pana a te lua de oameni de-aiurea si mai pretinzi ca esti si cadru didactic in acea universitate este cale lunga. Sa imi fie scuzata exprimarea insa acea femeie zici ca era cel mult vanzatoare la magazinul de la colt si avea o gura mai mare decat a oricui. Cum iti permiti tu, un individ oarecare pentru mine atata timp cat nu te cunosc sa te iei de mine. Nu stii cine sunt si nu ai niciun drept. Ca sa nu mai pui ca eram cu doi baieti la masa, care nu mai sunt niste copii, cum iti permiti tu femeie sa te iei de niste barbati care mai sunt si niste straini pentru tine.
In incercarea de a aplana conflictul si de a nu ne spune oful legat de invatamantul romanesc si de toti comunistii ramasi in sistem, am plecat spre birou cu un gust amar dupa aceasta intamplare.
Aceasta intamplare este asemanatoare cu acele "babute" ce te ridica de pe scaun in transportul in comun pentru a sta ele..ca sunt batrane. Nu ii intereseaza ca poate si tie iti este rau...ca esti om.

Si cand vezi atat rautate in jur si atata incompetenta iti vine sa iti iei lumea in cap si sa te duci in jungla ca animalele se pare ca pot convietui mai bine intre ele decat oamenii...

4 comentarii:

Adriana spunea...

ai mare dreptate, din pacate

Lucica spunea...

asta e tara in care traim inca...:|

Multumesc de vizita Adriana! :)

Dara spunea...

Unele persoane au impresia ca varsta le da dreptul sa ridice nesimtirea pe cele mai inalte culmi, iar cei din jur trebuie sa le fie recunoscatori pentru acest lucru.

Lucica spunea...

Asa este Dara...ti se face sila uneori de tot ceea ce vezi si din pacate este mai rau pe zi ce trece!

@templatesyard