Despre educatie cu "nenea Boc" - Lucica Radu

vineri, 4 septembrie 2009

Despre educatie cu "nenea Boc"


Nu stiu daca se va tine de cuvant sau nu... insa propunerea pe care a facut-o privind sprijinirea invatamantului inca de la nasterea copilului mi se pare super...Las mai jos ceea ce am gasit si eu pe net...


"Statul ii va deschide fiecarui copil, la nastere, un cont de 500 de euro pe numele acestui copil. Parintii au posibilitatea de a directiona, anual, 2% din impozitul pe venit anual spre acel cont, fara ca acesti bani sa fie impozitati. Parintii pot depune si mai mult de acesti 2% in cont, insa ce e peste 2% se va impozita. La sfarsitul invatamantului obligatoriu, acel copil poate utiliza banii din acel cont strict in scop educational, pentru a-si plati studiile mai departe etc. In acest fel, ii invatam pe oameni sa se gandeasca la educatie inca de la nastere", a anuntat, joi, premierul Emil Boc, la postul public de radio."


"La sfarsitul invatamantului obligatoriu (sfarsitul clasei a X-a, n.red.), acel copil poate utiliza banii din acel cont strict in scop educational, pentru a-si plati studiile mai departe etc."


Cam atat pe scurt...suna promitator...macar de ar adopta-o...poate nu vor mai fii copiii stresati ca trebuie sa isi plateasca carti, taxe si diverse cursuri, si nu isi permit. In felul acesta fiind obligati sa abandoneze scoala...sau sa se chinuie sa munceasca si sa mearga si la scoala(asta depinde de fiecare in parte).


Enjoy!

Niciun comentariu:

@templatesyard