Memoriile unei gheise - Lucica Radu

marți, 26 mai 2009

Memoriile unei gheise


Daca ti-a cazut in mana vreodata...cartea "Memoriile unei gheise" de Arthur Golden, ai sa intelegi multe despre iubire...suferinta..lupta....


Recunosc ca m-a marcat aceasta carte...inca din primele pagini..cu toate ca am avut o oarecare sfiala la inceput....insa primisem destule recomandari...si am zis ca merita sa incerc...

Povestea te prinde...si in multe pasaje eu personal m-am regasit..in acea copila...faptul ca am pierdut o fiinta draga..la o varsta destul de mica totusi...si plecarea din casa parinteasca in cautarea unui nou drum...m-au legat si mai tare de firul povestii...Cu cat am inaintat in paginile scrise cu multa arta ..m-am indepartat de personaj...nu mai aveam mai nimic in comun...in afara de un singur lucru...puterea de a lupta pentru ceea ce imi doresc cu adevarat...Cartea este minunata...merita citita...si cred ca si filmul se merita. Enjoy!


"... lumea noastra nu e cu nimic mai durabila decât un val care se ridica din ocean”


Ce este o gheisa? Un obiect al dorintei. O opera de arta in miscare. Un actor, un artizan, un entertainer, dupa traditia japoneza. Un tip uman la granita cliseului cultural, imposibil de redat in categoriile occidentale. Sau poate doar o femeie care poseda, in cea mai inalta masura, rafinamentul artelor lumesti.

Ritualurile seductiei sunt nenumarate, intr-o lume al carei esafodaj se sprijina pe culorile unui chimono, pe dezgolirea unei cefe pictate, pe licitarea virginitatii unei adolescente sau pe teserea unei intrigi de budoar.

Sayuri, pe numele ei de gheisa, ajunge sa stapaneasca destine, sa detina secrete si sa construiasca un imperiu al erotismului ritualic.

" In parte roman istoric, in parte bildungsroman, in parte basm, Memoriile unei gheise ii dezvaluie cititorului o lume disparuta, de un exotism plin de rafinament." The New York Times

3 comentarii:

petale de trandafir spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=EUqiU8ya5co
Sayuri o femeie misterioasa

Allesssia spunea...

din pacate nu am citit cartea insa filmul m-a fermecat. desi era 2 dim si muream de somn nu am inchis pana nu am vazut ultima secventa.pe undeva in schimb mi-a provocat o oarecare sila...dar n-as putea sa-ti argumentez exact. probabil tre sa mai trec prin multe pentru a intelege anumite sacrificii ale femeilor.
kiss you

Lucica spunea...

Din pacate my friend asa este...se pare ca noi femeile suntem facute pentru sacrificii...sa citesti si cartea este..superba:).

kisses my friend...

@templatesyard